Böcker

I oktober 2012 publicerades min första roman Bildbindaren av Schildts & Söderströms. Jag började skriva på denna berättelse ungefär 2008, och skickade in den till förlaget i juli 2010. Till min förvåning blev jag inte refuserad direkt, utan kallad till ett möte med redaktören. Jag fick kommentarer och uppmuntran att redigera och återkomma. Slutligen antogs romanen hösten 2011, och publicerades följande höst.

Jag arbetar för tillfället på en ny roman, men den kommer att bli en grafisk roman. Arbetet har tagit mycket mer tid än jag hoppats på, på grund av LIVET, men jag kommer att fortsätta tills den är klar…

the medallion

Några citat ur recensioner:

“Bildbindaren är en rakt igenom vackert skriven och tilltalande bok, enkel men med många inslag som antyder och visar på en möjlig fördjupning.”

Dagens bok, Alice Thorburn, 25.2.2013

“Wiiks framtida författarkarriär är full av potential.”

Västra Nyland, Rebecca Finnberg

“Detta är en välskriven debut och Wiik lyckas skapa en trovärdig värld.”

Ny Tid, Elin Rosén

“Som fantasy för lågstadiets bokslukare fungerar Bildbindaren utmärkt. Wiik har lyckats speciellt bra med huvudpersonen Lucina, hon känns tillgänglig och sann.”

Kyrkpressen, Sofia Torvalds

“Bildbindaren genomsyras av Wiiks glödande intresse för fantasy. Här finns absolut en historia värd att berätta. Idén att låta blogg och bild fungera som portaler till en annan värld där konstens makt är så stor att den är statligt kontrollerad och undanhållen vanliga medborgare är fascinerande och fyndig.”

Hufvudstadsbladet, Maria Lassén-Seger

“[Wiik] skapar ju också en subtil parallell mellan våra databaserade nätverk och de nät på gott och ont som vävs med magiska medel i Beonor. Boken är ju även – på sitt eget aviga sätt – en hyllning till konstens gränsöverskridande förmåga.”

Åbo Underrättelser, Bror Rönnholm