Skrivande

Kontakta mig om du letar efter en van artikelskribent, kunnig textredaktör eller noggrann korrekturläsare!

Vem är jag som skribent?

Jag arbetar med både illustration och skrivande, ofta båda två i samma projekt. Jag har ritat och skrivit berättelser ända sedan barndomen. Jag har en halvfärdig konstnärsutbildning, där jag faktiskt började skriva mer litterära texter samtidigt som jag lärde mig grundtekniker i måleri och teckning. Men jag bytte kurs i livet och slutförde istället en magisterexamen i konstvetenskap på fyra år (1999-2003).

I drygt 10 år har jag skrivit litterärt med mål att publiceras, även om jag redan skrev för skrivbordslådan i 10 år före det. Min första bok är barn- och ungdomsfantasy, Bildbindaren (2012), som också handlar mycket om den digitala världen som unga rör sig i. Sedan dess har jag arbetat vidare med en andra bok, men lagt mer tid på att illustrera läromedel och andras böcker. Jag har också arbetat med grafisk design och med speldesign och skrivit berättelsen till två olika spel.

Jag anser att konst och litteratur är livsviktiga medel för oss att förstå vår samtid, må bra, bli empatiska och kloka människor, och rädda världen tillsammans. Mitt konstnärsskap drivs av ett brinnande intresse för livet, naturen, gränstrakterna mellan fantasi och verklighet och att förstå mig själv och andra.

Jag strävar efter att skapa gripande texter med ett utmärkt och tydligt språk, oavsett om det handlar om barn- och ungdomsfantasy, recensioner, rapporter eller djupgående personporträtt.

Läs mer om mina recensioner och reportage här, om redigering och korrektur här, och om mina böcker här!

Om du behöver hjälp med redigering, språkgranskning eller korrektur, ta kontakt! Min timtaxa är 60-90 €, beroende på beställare och situation, och för korrektur tar jag 0,03 € per ord (+ Moms 24 %). Jag arbetar med mitt firmanamn Jenny Wiik Illustration (F-nummer 2725896-8).

Jag kommer gärna och talar om skrivande och konst! Se bland annat Läscentrums sida för att boka mig, eller kontakta mig direkt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s